19 Μαΐου, 2022 05:35

Science Reactors “Stand up Science Re- think” στην Άτρακτο

Στις 26 Νοεμβρίου 2021


Οι Science Reactors, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων_21 με τη παράσταση τους Stand up Science Re- think. Αφορμή στάθηκε ένα αντίστοιχο Stand up, που παρουσίασαν στο Athens Science Festival 19 με θέμα: RE-think (re-use, re-duce, re-cycle).

Στην εκδήλωση της 26ης Νοεμβρίου το Stand up θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της βραδιάς ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί από άλλες δράσεις με κοινό στόχο να προβληματίσουν και ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο θέμα της μείωσης των αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας και στη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:
• Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία μέσα από ένα 5΄ video θα παρουσιάσει τις εξαιρετικές δράσεις της στο αντικείμενο της περισυλλογής και επαναχρησιμοποίησης πλαστικού από τη θάλασσα. Στόχος της: να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με την αντιμετώπιση τόσο της υπεραλίευσης όσο και της πλαστικής ρύπανσης. Ο 26χρονος ιδρυτής της Λευτέρης Αραπάκης είναι ανάμεσα στους επτά “Νέους Πρωταθλητές της Γης” (Young Champions of the Earth) που βραβεύει ετησίως ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις τους.

• Team for the World: Άστα να ζήσουν ξανά
Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην επαναχρησιμοποίηση υλικών τα οποία δεν ανακυκλώνονται, όπως οι διαφημιστικοί μουσαμάδες, σαμπρέλες μοτοσυκλετών κ.ά. και τη μετατροπή τους σε καλαίσθητα αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως τσάντες, σακίδια, θήκες για γυαλιά, καλύμματα βιβλίων, γλάστρες, θήκες για λάπτοπ κλπ.
Όλα φτιάχνονται στο χέρι από πρόσφυγες οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και κοινωνική ένταξη. Είναι μια βέλτιστη πρακτική κυκλικής οικονομίας με κοινωνικό πρόσημο.

• Athens Fashion Club: Ενδύματα βιώσιμης μόδας και κυκλικής οικονομίας
Η Διευθύντρια της Σχολής Μαρία Βυτινίδου μέσα από μία 10΄ ομιλία της θα παρουσιάσει το Project “Βιώσιμη Μόδα και Κυκλική Οικονομία” των σπουδαστών της Σχολής της. Θα μιλήσει για την κατασκευή ενδυμάτων με τεχνικές Zero Waste, Upcycling και ανακυκλωμένα υλικά όπως το Recycled Wool & Recycled Polyester.

Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχουν ενδεικτικά εκθέματα της δουλειάς των δύο Εταιρειών.

Tέλος την παράσταση θα κλείσουν μέλη της πολυβραβευμένης ομάδας ΥΑΔΕΣ/Yades Dance Sport Academy με μια ενδιαφέρουσα χορογραφία ειδικά σχεδιασμένη πάνω στο θέμα της βραδιάς.

*Κατά την είσοδο και παραμονή στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/rapid test.


Atraktos
Μαραθωνομάχων 8
Ακαδημία Πλάτωνος


Ημέρα και ώρα εκδήλωσης

26 Νοεμβρίου 2021 20:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Life & Culture