23 Μαΐου, 2022 01:27

O Kip Thorne στην Αθήνα

23 Μαΐου 2019

 
 
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 2017 Kip Thorne έρχεται την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου για μία μοναδική συνομιλία με το αθηναϊκό κοινό.
Η διάλεξη του κορυφαίου επιστήμονα έχει ως τίτλο: “Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα Βαρυτικά Κύματα: Από την Μεγάλη Έκρηξη στις Μαύρες Τρύπες” και πραγματοποιείται μερικές μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από μεγάλη ομάδα επιστημόνων της πρώτης επιτυχούς φωτογράφισης μαύρης τρύπας.
Ο καθηγητής Kip Thorne έρχεται στην Αθήνα για μία μόνο ημέρα, προσκεκλημένος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, της Ελληνικής Εταιρίας Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, του Ιδρύματος Ευγενίδου και των Εκδόσεων Ροπή, ενώ την επόμενη ημέρα αναμένεται να δώσει διάλεξη στην Θεσσαλονίκη (όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Α.Π.Θ). Η επίσκεψή του πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης στα Ελληνικά του βιβλίου του “Η Επιστήμη του Interstellar”.
Τον Kip Thorne θα προλογίσει ο πρώην Διδακτορικός μαθητής του και Αναπληρωτής Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Θεοχάρης Αποστολάτος, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο Ηλίας Μαγκλίνης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διερμηνεία από/προς τα Ελληνικά. Έχει επίσης προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.


Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387
Π. Φάληρο
Τηλ: 2109469600

Εισιτήρια
Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητα όμως είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται στη Γραμματεία του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων. Συνολικά θα διατεθούν 310 δελτία εισόδου και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να πάρει έως 2 δελτία.
Life & Culture