Πα. Νοέ 15th, 2019

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Μοσχαρίσια παϊδάκια με πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσια παϊδάκια
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 400γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
  • 250ml χυμό ροδιού
  • 100ml πετιμέζι
  • 50γρ. ζάχαρη καστανή
  • 600γρ. κολοκύθα, σε μεγάλα κομμάτια

Διαδικασία

Βράζετε τα παιδάκια για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Προσθέτετε στο ταψί με τα παϊδάκια το σκόρδο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις πιπερίτσες, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, κλείνετε, κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνετε τα παϊδάκια.

Σκεπάζετε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, προσθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας, να καραμελώσει και να μαλακώσει η κολοκύθα.

Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.