Κυ. Αυγ 9th, 2020

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Ζελέ ντομάτας με μους φέτας

Υλικά

Για το ζελέ

    • 10 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
    • 1500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • λίγες σταγόνες Tabasco
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μους φέτας

  • 100ml γάλα
  • 350γρ. φέτα σε τρίμματα
  • ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη ή 3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο (προαιρετικά)
  • πιπέρι λευκό
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Για το ζελέ: Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περνάτε το μίγμα μέσα από λεπτή σήτα για να μείνει όσο πιο καθαρός χυμός γίνεται.

Βάζετε το μισό χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, το Tabasco, αλάτι, πιπέρι και τα ζεσταίνετε αρκετά καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε να λιώσουν.

Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε ποτήρια ή βαζάκια. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους φέτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαστίχα και ανακατεύετε να λιώσει. Βάζετε τη φέτα στο μπλέντερ, ρίχνετε το γάλα, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε τα ζελέ ντομάτας με μους φέτας από πάνω και διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου.

 

Tips

Η ποσότητα στις ζελατίνες που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του χυμού που θα έχετε, γι’ αυτό καλό είναι να ζυγίσετε πρώτα το χυμό. Το 1 λίτρο χυμού μπορεί να σταθεροποιηθεί με 10 ζελατίνες των 2γρ. η καθεμία.

Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.