Πα. Οκτ 18th, 2019

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Βραστό με χειμωνιάτικα λαχανικά

Υλικά

    • 1 κιλό μοσχάρι για βραστό (ποντίκι & κότσι)
    • 2 κρεμμύδια
    • 2 μέτριες πατάτες
    • 1 λευκή γλυκοπατάτα
    • 1 μεγάλο πράσο
    • 2 καρότα
    • 3-4 μικρά άγρια μανιτάρια
    • 100γρ. σελινόριζα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο
  • λεμόνι ή ξίδι

Διαδικασία

Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό, περίπου 1,5 λίτρο. Ξεκινάτε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς όσο χρειαστεί.

Προσθέτετε το δαφνόφυλλο και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου μιάμιση ώρα.

Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρειάζεται ρίχνετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.

Τη σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπούκοβο και περιχύνοντας με λεμόνι ή ξίδι, ανάλογα την προτίμησή σας.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips

Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά μην παραλείψετε να βράσετε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η σούπα μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα (γίδα ή πρόβειο).

Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.