23 Μαΐου, 2022 03:23

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) – Προφεστιβαλική εκδήλωση

3 Ιουλίου 2019


Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την προ φεστιβαλική εκδήλωση, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 21:00, προβάλλοντας στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, δύο ιδιαίτερες ταινίες που αντικατοπτρίζουν τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ, με τίτλο “Υπερέκθεση (Overexposure)”, και σηματοδοτούν παράλληλα την έναρξη της έβδομης διοργάνωσης του SIFF. Η “Υπερέκθεση (Overexposure)| ως φαινόμενο, μπορεί να σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με το φωτογραφικό φιλμ, την πληροφοριακή υπερφόρτωση, τις φυσικές καταστροφές αλλά και το ευάλωτο ανθρώπινο σώμα.
Η εκδήλωση ξεκινά με την προβολή της μικρού μήκους ταινία του Luigi Campi “Greengreen Screenscreen” (2017), ένα ευφάνταστο tutorial για το Green Screen, με αμέτρητες εικόνες που ξεπηδούν από αυτή τη μονόχρωμη επιφάνεια με τη χρήση ειδικών εφέ και τη βοήθεια της κάμερας. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης.
Στη συνέχεια, το κοινό θα βρεθεί αντιμέτωπο με το δυστοπικό και σπάνιο, “Μισός κόσμος” (Halbe Welt) (1993) του αυστριακού Florian Flicker, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, που έλαβε, μεταξύ άλλων, το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Geradmer Fantasy Film Festival. Στον κόσμο του Flicker, ο ήλιος ακτινοβολεί από τον ουρανό με καταστροφική δύναμη. Οι άνθρωποι για να επιβιώσουν, ζουν στο σκοτάδι. Ένα συναρπαστικό σύμπαν αποκαλύπτεται στο οποίο η αντίσταση και η αντοχή δημιουργούν νέες μορφές ζωής στην θανατηφόρα ηλιόλουστη μητρόπολη, όπου όλοι αναζητούν έναν τρόπο επιβίωσης.


Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Καλλιθέα – Μοσχάτο
Τηλ: 2168091001, 002, 003
3 Ιουλίου 2019     21:00

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.
Life & Culture