16 Μαΐου, 2022 12:12

4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Από 13 Νοεμβρίου 2021 έως 21 Νοεμβρίου 2021


Από τις 13 έως τις 21 Νοεμβρίου, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (Athens International Children’s Film Festival-ATHICFF) παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά, εφήβους και γονείς, γιατί οι παιδικές ταινίες, πέρα από κινούμενα σχέδια, χαριτωμένα ζωάκια και υπερήρωες, είναι και ταινίες γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί συμπαραγωγή του ATHICFF και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μέσα από 125 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, animation και live action, με υπότιτλους και μεταγλωττισμένες, οι θεατές ανακαλύπτουν ταινίες που μιλούν τη γλώσσα των παιδιών, αγγίζουν θέματα της ηλικίας τους και τα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Μέρος του φετινού προγράμματος είναι προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα αυτισμού, με νοητική στέρηση ή προβλήματα ακοής σε συνεργασία με τους TheHappyAct και Hands Up.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο κινηματογράφος Δαναός παραμένουν σταθεροί φίλοι του Φεστιβάλ, ενώ προστίθενται ακόμη το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο κινηματογράφος Cinemax Κηφισιά 1 & 2, με στόχο να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση για παιδιά και γονείς σε όλη την Αττική.

Φέτος θα δούμε μια επιλογή από τις καλύτερες και πιο ξεχωριστές ταινίες του παγκόσμιου παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει το Αφιέρωμα Περιβάλλον.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο εδώ.

Το ωράριο που αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.


ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 – 23:00

13 Νοεμβρίου 2021 – 21 Νοεμβρίου 2021


Εισιτήρια

5€ (προπώληση) • 6€ (ταμείο)
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία των χώρων και ηλεκτρονικά στο www.athicff.com

 

Life & Culture