18 Ιανουαρίου, 2022 00:46

Μαριάννα Τουμασάτου: «Έχουμε μικρούς φασίστες που τους δημιουργεί η κοινωνία κι εμείς οι ίδιοι»

Η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριάννα Τουμασάτου δε μασάει τα λόγια της, ζει μέσα στην κοινωνία και δεν αποστασιοποιείται από τα γεγονότα. Αυτό απέδειξε ακόμη μία φορά, σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

Η ηθοποιός πλέον πρωταγωνιστεί σε καθημερινή, τηλεοπτική σειρά, ενώ μίλησε για τα στερεότυπα που υπάρχουν στον χώρο, το μεγαλειώδες κίνημα #MeToo, τις καταγγελίες, αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές συναδέλφων της.

«Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τη φράση «καθημερινατζού» ή «έλα μωρέ, αυτή έπαιζε κάθε μέρα στην τηλεόραση, αυτή θα δούμε;». Το καθημερινό σίριαλ το έχουν σνομπάρει πολλοί. Συνάδελφοί μας θεωρούν ότι είναι σπουδαιότεροι, διότι παίζουν σε εβδομαδιαίο σίριαλ είτε  στο θέατρο».

«Υπήρξε μία περίοδος που είχα κάποιες προτάσεις τηλεοπτικές, αλλά δεν αισθανόμουν τον εαυτό μου ικανό να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη. Είχα πρόταση να αναλάβω εκπομπή Σαββατοκύριακου. Για καθημερινή εκπομπή είχε γίνει συζήτηση, όχι πρόταση. Φυσικά και το φοβήθηκα. Ό,τι μας δίνουνε, το κάνουμε; Τα ριάλιτι μπορούν να είναι στο πρόγραμμα των καναλιών, αλλά βάλαμε, βάλαμε… γκώσαμε. Και βάλαμε και πολλά κακής ποιότητας», είπε και πρόσθεσε ότι τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ήταν πολλά εκείνα που προσέβαλλαν στην αισθητική της.

«Υπήρξαν άνθρωποι που με προσέβαλαν με τον τρόπο που σκέφτονται, διάφοροι πολλοί αντρακλαράδες που λέγανε κάτι… νόστιμα», είπε με ειρωνεία και νόημα.

Θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για να γίνει ένα βήμα μπροστά!

Η ίδια αναφέρθηκε και στο #ΜeToo και για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με όσα είπε, θεωρεί πως για να αλλάξουν τα πράγματα, για να γίνει ένα βήμα μπροστά, θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να κλείσουν τα παραθυράκια.

«Το θέατρο δείχνει πως έχει μπει σε τροχιά κάθαρσης, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την έκρηξη για να δούμε τα αποτελέσματά της. Ακόμα πετάγονται βεγγαλικά. Σαφώς είχαμε ακούσει πράγματα, δεν μπορείς να ξέρεις λεπτομέρειες και το μέγεθος της έκτασης της σάπιας ψυχής ενός ανθρώπου. Περιστατικά είχαμε ακούσει, η Τζένη Μπότση μου είχε πει».

Είναι κι αυτό το πρωταγωνιστιλίκι…

«Είναι κι αυτό το πρωταγωνιστιλίκι… Θεωρούν οι άνθρωποι ότι είναι πρωταγωνιστές μόνο αν γκαρίξουν, μόνο αν προβάλλουν το εγώ τους. Αυτό δεν είναι πρωταγωνιστιλίκι, αυτό είναι “κλείστε μου ένα ραντεβού με τον ψυχολόγο να με μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και να με σέβομαι, γιατί μάλλον έχω τόσα πολλά απωθημένα που τα ξεσπάω όπου με παίρνει”. Εάν ο εμπλεκόμενος δεν σου δώσει το ok, δεν μπορείς να πάρεις φόρα και να σώσεις τον άλλον, όταν δεν είναι έτοιμος».

Τέλος, η Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε και για το μείζον ζήτημα των ημερών γύρω από το revenge porn, μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τις καταγγελίες σε βάρος του για revenge porn.

«Ένας άνθρωπος που είναι τόσο αναξιοπρεπής που να θεωρεί ότι η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, κακώς ήταν εκεί που ήταν και κακώς δεν τον έχουν μπουζουριάσει ακόμα. Απερισκεψία; Απερισκεψία είναι αν δεν έβαλα ζάχαρη στον καφέ και μου τον ζήτησες γλυκό. Έχουμε μικρούς, μικρούς φασίστες και τους δημιουργεί η κοινωνία μας κι εμείς οι ίδιοι», είπε.

Επιπλέον, είπε πως αυτοί που θα έπρεπε να συμβουλεύουν είναι όσοι θα έπρεπε να έχουν την αξιοσύνη για να το κάνουν αυτό και σχολίασε καυστικά πως ελάχιστοι άνθρωποι είναι στις σωστές θέσεις, τις οποίες καταλαμβάνουν συνήθως γνωστοί γνωστών.

Πηγή: www.rosa.gr

Life & Culture