Πε. Ιούν 27th, 2019

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Το Αγκάθι της Ακακίας του Φίλιππου Ζαρφειάδη στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο από ελληνικό και αγγλικό cast ηθοποιών.

Τη δυναμική του πορεία συνεχίζει Το Αγκάθι της Ακακίας, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άβατον κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 21:15. Το πρωτότυπο έργο του Φίλιππου Ζαρφειάδη, που προσεγγίζει την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, μέσα από πραγματικές αφηγήσεις, ετοιμάζεται να ταξιδέψει για 7 παραστάσεις στο Λονδίνο για να παρουσιαστεί στο Λονδρέζικο κοινό τον Σεπτέμβριο. Το cast των ηθοποιών θα πλαισιώνεται από Έλληνες και Άγγλους ηθοποιούς και θα παρουσιαστεί στα Αγγλικά, με τον τίτλο The Thorn of Acacia.

Όσοι θέλετε να δείτε την παράσταση προλαβαίνετε για λίγο καιρό ακόμα καθώς η παράσταση ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Απριλίου.

 

Λίγα λόγια…

για την παράσταση


Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Αυτό το έθιμο «κατάρα» της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι το έναυσμα για «Το Αγκάθι της Ακακίας».
Τρεις νέοι ηθοποιοί: ο Φίλιππος Ζαρφειάδης (υπογράφει και το κείμενο), η Μαρίνα Παντελάκη και η Μαριλένα Δήμα, καθώς και ένας μουσικός, ο Θωμάς Αντωνόπουλος δραματοποιούν ιστορίες γυναικών, βασισμένες και εμπνευσμένες από μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Στόχος τους, να φωτίσουν πτυχές που μας είναι άγνωστες ακόμη και σήμερα.
Μέσα από ένα μωσαϊκό εικόνων, λόγου και αφρικανικών κρουστών, το κοινό θα μάθει όλα όσα συνέβησαν στη Σεμπίγια, την Αμίνα και την Ζανάχ, αλλά και τι σημαίνει μια γυναίκα να πηγαίνει ενάντια στην υποτιθέμενη «αναπόδραστη» νομιμότητα…

«Μπορεί κανείς να ξεχάσει και να καταπνίξει πολλές από τις αναμνήσεις του. Δεν μπορεί όμως να σβήσει ποτέ από τη μνήμη του τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας».

Ταυτότητα παράστασης:
Το Αγκάθι της Ακακίας

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Φίλιππος Ζαρφειάδης

Ερμηνεία: Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαρίνα Παντελάκη, Μαριλένα Δήμα

Κρουστά: Θωμάς Αντωνόπουλος

Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης

Φωτογραφίες και Βίντεο: Βαγγέλης Γουβέλης, Παναγιώτης Δομούζης, Έφη Γελέ

Αφίσα: Κυριακή Γεωργοπούλου

Σύνθεση-Στίχοι πρωτότυπου τραγουδιού: Γιώργος Τριανταφύλλου

Χορηγοί της παράστασης: Beer time και On tap Athens

Παραγωγή: Ουρανός με αστέρια

Προβολή/Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We Will

Το ραδιοφωνικό σποτ της παράστασης ηχογραφήθηκε στα studio ζεύξις

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι
Πότε: Από 4 Απριλίου και κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 21:15

Διάρκεια: 80’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 € (κανονικό), 8 € (φοιτητικό, πολυτέκνων, ανέργων, ατέλειες, εκπαιδευτικό), 7 € (για ομαδικά των 7 ατόμων και πάνω)

Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου

Τηλ. Κρατήσεων: 6946225169 και 210 3412689

 

Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.