Δε. Ιούν 24th, 2019

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

“Θα βάλω στο μαντήλι σου, τρία καλά του κόσμου”

8 Απριλίου 2019

 

 

ο Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς, 25 χρόνια μετά, με μια ξεχωριστή παράσταση, εμπνευσμένη από τον ρόλο του μαντηλιού στον εθιμικό βίο και έχοντας κεντρικό άξονα τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Πάνω από 140 χορευτές πλαισιωμένοι από μουσικούς οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, προσεγγίζουν τη λειτουργία του μαντηλιού σε διάφορες πτυχές της λαϊκής παράδοσης. Μέσα από τον χορό, τα τραγούδια, τα δρώμενα, το παραμύθι, το παιχνίδι αλλά και άλλες εθιμικές πρακτικές, ο θεατής θα μπορέσει να προσεγγίσει τον πρωταγωνιστή της παράστασης, το μαντήλι, ξεδιπλώνοντας τις νοηματοδοτήσεις και τους συμβολισμούς που συνδέονται με αυτό.

Την επιμέλεια της παράστασης έχουν ο Δημήτρης Μήτσης και η Μάνθα Ζήβα ενώ τους χορευτές πλαισιώνουν οι μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος, Θοδωρής Τασούλας, Κώστας Μήτσιος, Γιάννης Γευγελής, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Θεολόγος Μιχελής, Μαρία Αναματερού, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Θεόδωρος Κουέλης, Βαγγέλης Ψαθάς, Nίκος Ψαθάς, Βαγγέλης Ψαθάς, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μαυρίδης, Στρατής Σκουρκέας,Κατερίνα Ελευθερίου ,Κώστας Φωτιάδης, Φώτης Κοζυράκης, Φωκάς Μουρτζάκης Παναγιώτης Κουτούζος, Δημήτρης Κατσίβελος, Θάνος Σταυρίδης, Σπύρος Μανταλάς, Τάσος Γουσέτης

Συμμετέχει η σχολή χορού της Δέσποινας Τσουκαλά
Επιμέλεια ήχου-φωτισμού: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Βάλβη – Νίκη Αγιασμαντζή
Φορεσιές Θράκης: Γιώργος Αρβανίτης
Επιμέλεια βιντεοσκόπησης: Μπάμπης Σαϊτάνης
Την διδασκαλία των τραγουδιών έκανε ο Γιάννης Παυλόπουλος
Σύμβουλος δραματουργίας είναι η Βάσια Ατταριάν, ενώ σκηνικές παρεμβάσεις κάνει η Ολυμπία Αγαλιανού
Στον ρόλο της Ζωής η Γεωργία Χαϊκάλη


Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5
Κέντρο Αθήνας
Τηλ: 2103213100
 
 

Εισιτήρια

15€, 10€
Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.