“YOU”  η Ερμίρα Γκόρο στο Θέατρο “Ροές”

Από 23 μέχρι 29 Ιανουαρίου 2019

 

 

YOU

ΕΡΜΙΡΑ ΓΚΟΡΟ

23-29 Ιανουαρίου 2019

Θέατρο ΡΟΕΣ

 

1 θεατής

7 χορευτές

20 θεματικές ενότητες

30 μουσικά κομμάτια

Από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Ροές, η καταξιωμένη χορογράφος και performer Ερμίρα Γκόρο προσκαλεί τους πιο «τολμηρούς» θεατές να βιώσουν τη δική τους μοναδική εμπειρία, επιλέγοντας τη μουσική, τις θεματικές και τους χορευτές που επιθυμούν να δουν επί σκηνής!

Σε μια εποχή θεμελιωδώς «θεαματολογική», στην οποία ο καθένας μας διεκδικεί την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας του και επιθυμεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, το ζήτημα των προσωπικών επιλογών δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη σχέση του ατόμου με την τέχνη.

Αυτές τις επιλογές, τις επιλογές σου, τις επιλογές μας, αποθεώνει η παράσταση YOU !

Η παράσταση YOU ενθαρρύνει τον θεατή να γίνει δημιουργός της δικής του μοναδικής εμπειρίας! Θεατής και χορευτές γίνονται οι μοναδικοί μάρτυρες σε αυτό που συμβαίνει επί σκηνής, αφού κάθε παράσταση είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη!

Ένας θεατής τη φορά εισέρχεται στον χώρο, επιλέγει τη μουσική, το θέμα της χορογραφίας και τους χορευτές που επιθυμεί να δει επί σκηνής! Η διαδικασία είναι κοινή, αλλά κάθε σύνθεση είναι μοναδική, επειδή ακριβώς καλεί τον θεατή να ζήσει την εμπειρία που προκύπτει από τις επιλογές του, να τολμήσει να παίξει με τους όρους ενός πρωτότυπου «παραστασιακού παιχνιδιού». Ορισμένοι από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους χορευτές του σύγχρονου ελληνικού χορού μετέχουν από κοινού με τον θεατή σε αυτό το ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πείραμα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Σύλληψη – Χορογραφία – Κοστούμια: Ερμίρα Γκόρο

Ερμηνεία: Νίκος Καλογεράκης, Χαρά Κώτσαλη, Δήμητρα Μερτζάνη, Σταυρούλα Σιάμου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Σωτηρίου

Δραματουργία: Αναστάσιος Κουκουτάς

Βοηθός χορογράφου: Δανάη Γιαννακοπούλου

Φωτογραφία/Documentation: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς

Προβολή – Επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη

Οργάνωση Παραγωγής: Mαρία Βασαριώτου

Επιμέλεια Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi

Παραγωγή: ΤΟΤ ΤΑΡΝΤ

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερες Πληροφορίες

www.ermiragoro.com

www.deltapi.org

Περισσότερα για την παράσταση

Ο ένας θεατής, δημιουργός και μοναδικός αποδέκτης της κάθε παράστασης, έρχεται στο προσκήνιο, βγαίνοντας από την καθιερωμένη αφάνεια του κοινού. Οι επιθυμίες του και οι διαφορετικές όψεις της προσωπικότητάς του τροφοδοτούν τη δημιουργική διαδικασία και τον αναγάγουν αυτόματα σε ενεργό συμμετέχοντα. Όλοι μαζί, θεατής και ερμηνευτές, δημιουργούν μια κυριολεκτικά ανεπανάληπτη εμπειρία, στον βαθμό που μπορεί κανείς να ερμηνεύσει διπλά τον τίτλο της παράστασης: YOU, ως ενικό πρόσωπο ή ως πληθυντικό. Αυτή η μετάβαση, από τον ενικό του προσωπικού βιώματος στον πληθυντικό μιας ομαδικής εμπειρίας, προσδίδει στη δράση την αίσθηση της μοναδικότητας και της αποκλειστικότητας.

Λίγα λόγια για τη χορογράφο

Η Ερμίρα Γκόρο είναι μια καλλιτέχνης κίνησης και χοροθεάτρου, που βρίσκεται πάντοτε σε μια αναζήτηση νέων μορφών έρευνας και επικοινωνίας των ιδεών της.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα και του Ιδρύματος Kρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στην Νέα Υόρκη επικεντρώθηκε στην έρευνα της ερμηνείας, της σύνθεσης του αυτοσχεδιασμού και της κίνησης, συνεργάστηκε με διεθνείς ομάδες χορού και δημιούργησε τις πρώτες της χορογραφίες.

Από το 2007 έως το 2018 υπήρξε μέλος της διεθνώς αναγνωρισμένης ομάδας DV8 Physical Theatre συμμετέχοντας ως ερμηνεύτρια, καθηγήτρια και Research and Development / Choreography Assistant.

Ως χορογράφος, έχει παρουσιάσει έργο της, μεταξύ άλλων, στην Judson Church, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού», Joyce SoHo, Θέατρο Χώρα, PS 122, Danspace Project, Galapagos Art Space, Σύγχρονο Θέατρο, Μουσείο Μπενάκη, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Flow 2 International Festival, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014 & 2016, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Arc For Dance Festival 2018.


 

Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

Από 23 μέχρι 29 Ιανουαρίου

Συνολική διάρκεια διαδικασίας: 35 λεπτά


Τιμές εισιτηρίων

γενική είσοδος 10 ευρώ*

Προπώληση εισιτηρίων: www.deltapi.org/you (η προπώληση θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου 2019)

* Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 16 ετών.

 

Για την προπώληση εισιτηρίων και τη διαδικασία δέσμευση της θέσης:

Η προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00 μέσω του δικτύου πώλησης εισιτηρίων που αναγράφεται παρακάτω. Επίλεξε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείς να δεις την παράσταση και ολοκλήρωσε την κράτησή σου προαγοράζοντας το εισιτήριό σου. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες, καθώς από τις 23 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2019, κάθε ημέρα θα πραγματοποιούνται δώδεκα παραστάσεις, μία για έναν θεατή τη φορά. Το ηλεκτρονικό σύστημα προπώλησης πραγματοποιεί τις κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας, κατά την οποία γίνεται η εκάστοτε κράτηση.

Δίκτυο πώλησης εισιτηρίων:

  • Ticketservices.gr

  • Tickets.public.gr

  • Καταστήματα PUBLIC

  • Εκδοτήριο επί της Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2107234567

 

Συνολική διάρκεια διαδικασίας: 35 λεπτά

Ώρες παραστάσεων: 19:40, 19:55, 20:10, 20:30, 20:45, 21:00, 21:20, 21:35, 21:50, 22:10 22:25, 22:40

Leave comment