Τρ. Σεπ 29th, 2020

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Άγγελος Πλέσσας έκθεση “Karma Mechanics”

7 Δεκεμβρίου 2018 – 26 Ιανουαρίου 2019
 
 

“Το Karma Mechanics είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης που ταιριάζει καλύτερα σε ρομπότ με αυτοπεποίθηση. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτούμε τον μηχανικό, ρομποτικό μας εαυτό, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε και θα σπάσουμε το “καλούπι”. Με το να δεχόμαστε την ρομποτική μας “κατάσταση”, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ως ρομπότ, προκειμένου να εξελιχθούμε στην ανθρώπινη ύλη μας που είμαστε στην ουσία. Αυτό ξεκινά όταν τα “αληθινά μας συναισθήματα” μας ικανοποιούν περισσότερο από ότι οι συνήθεις αντιδράσεις μας. Η πρόκληση είναι η ικανότητα ανταπόκρισης… η ικανότητα να ανταποκρίνεσαι δημιουργικά στο άγνωστο.”
-απόσπασμα από το βιβλίο “Angel Tech” του Antero Alli

Το παραπάνω κείμενο διερευνά και ορίζει τι θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο πρωταρχικούς και ασυνήθιστους κύκλους ανατροφοδότησης του να είσαι “άνθρωπος” στο σήμερα. Μήπως ζούμε ένα σοσιαλιστικό όνειρο μέσα σ’ έναν φαντασιακό υπερσυνδεδεμένο κόσμο ή είμαστε μέρος μιας μετα-καπιταλιστικής τεχνοκρατίας; Ποιες είναι οι συνέπειες του να ζεις σε ένα περιβάλλον όπου σχεδόν τα πάντα που κάνουμε στη ζωή μας αφήνει ένα ψηφιακό ίχνος, από την απλή επικοινωνία μέχρι και την χρήση οικιακών συσκευών; Μήπως η πραγματικότητα της τεχνολογίας δημιουργεί απροσδόκητες ψυχικές και σωματικές αδυναμίες; Μήπως η εν-οίκω ζωή μας γίνεται μια “δημόσια επίδειξη” ή ένα αυτοθεραπευτικό ησυχαστήριο; Μήπως ο φετιχισμός της τεχνολογίας κλιμακώνεται σε τεχνολογικές δεισιδαιμονίες, δημιουργώντας ήδη μια κουλτούρα “τεχνοπαγανιστική” ή “κυβερνοφολκλόρ”;

Το έργο του Άγγελο Πλέσσα τοποθετεί αυτά τα ερωτήματα σε ένα χώρο επιστημονικής φιληδονίας και ολιστικού πειραματισμού. Η έκθεση Karma Mechanics είναι ένα περιβάλλον χωρισμένο σε κομμάτια αφιερωμένα στην Επιστήμη, τη Φύση και την Πνευματικότητα, χρησιμοποιώντας “υλικό” που εξελίσσεται σε τελετουργίες και εξερευνά τις ρευστές κοινωνικο-συναισθηματικές καταστάσεις της τρέχουσας μετα-τεχνολογικής ζωής. Η έκθεση θα παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια τόσο ουτοπικών όσο και δυστοπικών προτάσεων και περιλαμβάνει ιστοσελίδες, χειροποίητα ραφτά, βίντεο, οικιακές συσκευές και αυθόρμητες τελετουργίες.

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, 8-10μμ


The Breeder
Ιάσονος 45
Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο
Τηλ: 2103317527
 
Τρίτη 12:00 – 20:00
Τετάρτη 12:00 – 20:00
Πέμπτη 12:00 – 20:00
Παρασκευή 12:00 – 20:00
Σάββατο 12:00 – 18:00

7 Δεκεμβρίου 2018 – 26 Ιανουαρίου 2019

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Copyright Life & Culture © 2018 - 2020 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.