Δε. Ιούν 24th, 2019

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

“Camille Claudel Mudness” του Γιάννη Λασπιά στο Θέατρο Τόπος Αλλού

1 Οκτωβρίου 2018 – 30 Οκτωβρίου 2018
 
Σας ενημερώνουμε ότι η παράσταση “Camille Claudel Mudness”

 ένα κείμενο του Γιάννη Λασπιά, σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που φιλοξενείται στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα παιχτεί για δύο ακόμη παραστάσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
 
 
Περιγραφή
 
 

Το έργο διαδραματίζεται στον εγκαταλελειμμένο χώρο μιας γκαλερί, που η σύνθεσή του θυμίζει παρατημένη σκηνική εγκατάσταση ψυχιατρικής πτέρυγας. Ένα πιάνο ενεργοποιεί τον χώρο και συνοδεύει ό,τι σε λίγο θα γεννηθεί. Η Camille Claudel, η πρώτη γυναίκα γλύπτρια και η Constance Pascal, η πρώτη γυναίκα ψυχίατρος, συναντιούνται σε ένα φανταστικό πρωτότυπο διάλογο σχέσης γιατρού – ασθενούς. Μέσα από τις συναντήσεις τους ξετυλίγονται οι αντισυμβατικές ζωές των δύο γυναικών και αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός. Η Constance θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο “αντρικό” σύστημα που καταδικάζει σε εγκλεισμό και απομόνωση τα άτομα που διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής. Δυο γυναίκες που κατάφεραν μέσα από αντίξοες συνθήκες να θέσουν τη δική τους παρουσία σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Η Camille και η Constance δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά έζησαν και εργάστηκαν στην ίδια πόλη διαφορετική χρονική περίοδο, μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες, αντιμετώπισαν κοινές δυσκολίες και δόθηκαν με το ίδιο πάθος στην Τέχνη και την Επιστήμη.


Συντελεστές:
Κείμενο: Γιάννης Λασπιάς 
Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας 
Σκηνικά- κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου 
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου 
Video: Βάσω Μιχαλοπούλου 
Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής 
Επικοινωνία: Le Canard qui Parle

Παίζουν:
Μάνια Παπαδημητρίου (Camille Claudel), 
Αγγελική Καρυστινού (Constance Pascal),
Μαρίνα Χρονοπούλου (πιανίστρια)

Διάρκεια: 70 λεπτά


Θέατρο “Τόπος Αλλού”
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Αφήστε μια απάντηση

Copyright Life & Culture © 2018 - 2019 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.