Σα. Σεπ 26th, 2020

Life & Culture

Περιοδικό για τη Ζωή και τον Πολιτισμό

Μέτρα για την προστασία απειλούμενου με εξαφάνιση σπάνιου πιθήκου

Ποσό ύψους 24 εκατ. γουάν (3.8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) έχει διαθέσει τα τελευταία οκτώ χρόνια ένα Φυσικό Πάρκο στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας για την μετεγκατάσταση των κατοίκων από την περιοχή του, προκειμένου να βελτιωθεί ο βιότοπος των απειλούμενων με εξαφάνιση πιθήκων Λανγκούρ του Φρανσουά (τραχυπίθηκος).

Στον Εθνικό Δρυμό Μαγιάνγκτζε ζουν περίπου 554 πίθηκοι και πάνω από 30.000 άνθρωποι. Σπίτια, δρόμοι και δίκτυα ηλεκτροδότησης επηρεάζουν δραματικά τη μετανάστευση και την εξάπλωση του είδους και συχνά οι πίθηκοι ανταγωνίζονται με άλλα ζώα για να βρουν τροφή.

Το 2009 η διοίκηση του Εθνικού Πάρκου ζήτησε οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές και δαπάνησε πάνω από ένα εκατ. γουάν προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες αυτούς να δημιουργήσουν τοπικές οικολογικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση του βιότοπου των σπάνιων αυτών πιθήκων.

Οι πίθηκοι Λανγκούρ του Φρανσουά θεωρούνται το «υπ΄ αριθμόν 1» απειλούμενο με εξαφάνιση είδος στην Κίνα όπου βρίσκεται υπό προστασία, ενώ περιλαμβάνεται στη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Στις επαρχίες Γκουτζόου, Γουανγκσί και Τσονγκίνγκ ζουν περίπου 1.500 πίθηκοι Λανγκούρ του Φρανσουά.

Copyright Life & Culture © 2018 - 2020 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.