16 Μαΐου, 2022 20:46

Σωτήρης Χατζάκης: «Γενναίο και συγκινητικό» το ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε παράσταση στη φυλακή

Τον Σωτήρη Χατζάκη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Love It» το πρωί της Τετάρτης με αφορμή την παράσταση «Συνοικία το όνειρο». «Το κοινό θα δει μια θρυλική δημιουργία του Αλέκου Αλεξανδράκη που πλαισιώνεται από την μουσική του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη» ο ηθοποιός.

Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στον σκηνοθέτη και στον ηθοποιό; «Δεν σεβόμαστε όλοι ότι εδώ είναι τόπος εργασίας και όποιος προσέρχεται να εργαστεί στο θέατρο είναι ιερός. Γιατί με αυτά τα λεφτά θα ζήσει την οικογένεια του. Το θέατρο έκανε μια αυτοκάθαρση. Με τα κορίτσια που μίλησαν, και πολύ καλά έκαναν. Πόσα είναι τα περιστατικά; Πολύ λίγα μπροστά στο σύνολο των χιλιάδων ηθοποιών. Αν κάθε χώρος έκανε αυτήν την κάθαρση, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο» υπογράμμισε ο Σωτήρης Χατζάκης.

Για την παράσταση που ανέβασε στις φυλακές της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σωτήρης Χατζάκης σχολίασε πως: «Θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε. Όταν πήγαν φυλακή τα παιδιά αυτά, ακόμα και ο πιο ένοχος εγώ δεν αισθάνομαι χαρά, αισθάνομαι θλίψη για τα θύματά του και για τον ίδιο. Δεν χαίρομαι σαν ένας σαδιστής ο οποίος χαίρεται, αυτά είναι μικρά συναισθήματα. Το ότι κατάφερε και έκανε θέατρο και εκεί μέσα, μπράβο του, είναι καλό. Δεν θεωρώ θετικό αν αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη όλο αυτό που έγινε. Είναι τρομακτικό. Θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε και να δούμε τις ποινές έτσι ώστε να μην είναι τα ισόβια 15 χρόνια και να βγαίνει σε 7 χρόνια».

 

Life & Culture