3 Ιουλίου, 2022 23:40

Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους

Από 12 Νοεμβρίου 2021 έως 14 Νοεμβρίου 2021


Το Θέατρο της Ημέρας γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021. Εστία της δημιουργίας και της εφαρμογής της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, από τον ίδιο τον δημιουργό της, Λάκη Κουρετζή από την έναρξη και τους πρώτους πειραματισμούς του μέχρι σήμερα, το Θέατρο της Ημέρας φιλοδοξεί το Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Το τριήμερο Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις, happenings, εργαστήρια και σεμινάρια, που ενορχηστρώνονται γύρω από το θεατρικό παιχνίδι – κύριο άξονα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και θεατρικών δραστηριοτήτων του Θεάτρου Ημέρας.

Το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται:
-σε παιδιά και εφήβους της Αττικής, που θα το επισκεφτούν ατομικά ή σε ομάδες για να λάβουν μέρος στις δράσεις και τα παιχνίδια με ελεύθερη είσοδο.

-σε ενήλικες που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους με διάφορες ιδιότητες: γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες-εικαστικούς, μουσικούς δημιουργούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ (βιωματικό Σεμινάριο, δράσεις για παιδιά και εφήβους, “συνάντηση”, γνωριμία και “αλληλεπίδραση” με τις άλλες ομάδες, στρογγυλό τραπέζι) θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο και με τα νέα ερεθίσματα θα ανατροφοδοτηθούν και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Η Επιστημονική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από την βασική διδακτική ομάδα της Σχολής της Αθήνας ως εξής:

• Λάκης Κουρετζής, δημιουργός της μεθόδου του Θ.Π.-επίτιμος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών- παιδαγωγός – σκηνοθέτης- συγγραφέας
• Ανδρομάχη Μοντζολή, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – σκηνοθέτης- θεατρολόγος – παιδαγωγός θεάτρου – σκηνογράφος
• Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού- Νηπιαγωγός – Σκηνοθέτης
• Ηλίας Πίτσικας, Παιδαγωγός – Εμψυχωτής Θεατρικού παιχνιδιού
• Παναής Κασσιανός, Εκπαιδευτικός – Εμψυχωτής Θεατρικού παιχνιδιού

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2106929090 και στο mail: info@theatro-imeras.gr

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για την διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Οι θεατές θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού /νόσησης ή rapid test.


Θέατρο της Ημέρας
Νικολάου Γεννηματά 20
Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 210 6929090


Ημέρες και ώρες εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00 – 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 – 14:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00 – 20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 09:30 – 16:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Life & Culture