19 Μαΐου, 2022 05:16

Το νέο ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με αφορμή την πανδημία, επιχείρησε να διευρύνει την εναλλακτική λειτουργία του μέσα από ένα αμιγώς ψηφιακό ρεπερτόριο και μέσα από την ψηφιακή εκπαίδευση. Η θετική ανταπόκριση του κοινού αλλά και η στήριξη των προτάσεών του από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσαν ώθηση για την συνέχιση της παράλληλης δράσης του θεάτρου που επικεντρώνεται στη δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού.

Το φετινό ψηφιακό ρεπερτόριο εγκαινιάζεται από το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης για παιδιά, «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», που είναι πλέον διαθέσιμο σε μορφή podcast ΕΔΩ. Πρόκειται για μια audio παραγωγή που σχεδιάστηκε ειδικά για το ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές και βασίζεται σε μια νέα θεατρική διασκευή του γνωστού, πανέξυπνου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η Θεατρική διασκευή και η ραδιοσκηνοθεσία είναι της Εύας Στυλάντερ ενώ συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: Γιώργος Γκιόκας, Δομινίκη Κηλάδη, Μελίνα Κόντη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Νίκος Μαρνάς, Ελένη Νιωτάκη, Νικόλας Σούλης, Νίκος Στεργιώτης και Ορέστης Τουλιάτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα θεατρική διασκευή της Εύας Στυλάντερ με μουσική και στίχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, παρουσιάζεται και σε θεατρική εκδοχή, ως πρωτότυπο «μιούζικαλ τσέπης» για παιδιά 5-11 ετών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες της πανδημίας. Μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκτός θεάτρου.

Η θεατρική εκδοχή στα «Καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12μ. Για την περίοδο των εορτών προβλέπονται επιπλέον παραστάσεις. Το ακριβές πρόγραμμα παραστάσεων της Παιδικής μας Σκηνής για την εορταστική περίοδο 5 Δεκεμβρίου- 9 Ιανουαρίου, θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα, ανακοινώνει τους νικητές του διαγωνισμού για πρωτότυπα audio και web έργα που προκήρυξε το 2021 με θέμα: «Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά». Στην web κατηγορία ξεχώρισε το έργο του Έντυ Διαμαντόπουλου «Φρέντυ» ενώ στην audio κατηγορία ξεχώρισε το έργο της Χριστίνας Χριστοφή:«Κρουαζιέρα».

Τα δύο έργα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να «ζωντανέψουν» σε web και audio μορφή και να συμπεριληφθούν στο ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22. Στις παραγωγές πρόκειται να λάβουν μέρος νέοι ηθοποιοί, απόφοιτοι και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης. Οι διανομή και οι συντελεστές για τα δύο ψηφιακά έργα, θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Life & Culture