16 Μαΐου, 2022 20:50

«Το Μπλε Δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην Φρυνίχου

23 Σεπτεμβρίου 2019


Στο πλαίσιο του Analogio Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2019, ανάμεσα σε άλλα άκρως ενδιαφέροντα δρώμενα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή παράσταση που βασίζεται στο έργο του Αλέξη Σταμάτη, «Το Μπλε Δωμάτιο», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Το έργο θα παιχτεί την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» της οδού Φρυνίχου. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Λένα Παπαληγούρα και η Εύα Σιμάτου ενώ στον ρόλο της Φλώρας και του Κομπέρ θα δούμε αντίστοιχα την Άννα Φόνσου και τον Νίκο Βατικιώτη. Συμμετέχουν επίσης στον ρόλο του Χένρικ Ίψεν ο Δημήτρης Καταλειφός (video / voice off) και στον ρόλο του Τεννεσί Ουίλλιαμς ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
«Το Μπλε Δωμάτιο» γεννήθηκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημιουργός του, Αλέξης Σταμάτης, από το ερώτημα «που πάνε οι θεατρικοί ήρωες όταν τελειώνει το έργο;» και με πυξίδα το ερώτημα αυτό, το έργο εξερευνά το πεδίο της δημιουργίας του συγγραφέα και του ηθοποιού, ενώ παράλληλα, προσεγγίζοντας την ουσία της δημιουργίας, μελετά το πώς το ανύπαρκτο γεννά το υπαρκτό και μας μιλά για όλα όσα βρίσκονται στην καρδιά της δημιουργίας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μαζί της.
Η Μπλανς Ντιμπουά από το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τέννεσι Ουίλλιαμς συναντά την Έντα Γκάμπλερ από το ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν και η συνάντησή τους αυτή σηματοδοτεί και εξερευνά τα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ επινόησης και πραγματικότητας.
 
Συντελεστές:
Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Εύα Σιμάτου
 
Στον ρόλο της Φλόρας η Άννα Φόνσου, Κομπέρ ο Νίκος Βατικιώτης
Συμμετέχουν:
Στον ρόλο του Χένρικ Ίψεν ο Δημήτρης Καταλειφός (video / voice off)
Στον ρόλο του Τεννεσσί Ουίλλιαμς ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης


Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου
Φρυνίχου 14
Πλάκα


Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 5€
Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.
Απαραίτητη η προ κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα των θεάτρων τηλ: 2103222464 ή/και στο ticketsanalogio@gmail.com

Life & Culture