22 Μαΐου, 2022 14:34

Τα ξεχωριστά αγάλματα απο κερί του Urs Fischer

Εντυπωσιακά γλυπτά από κερί κατασκευάζει ο Ελβετός καλλιτέχνης Ουρς Φίσερ (Urs Fischer), τα οποία έχουν φυτίλι που το ανάβει και λιώνουν.
Το τελευταίο του γλυπτό είναι ένα άγαλμα της Ρωσίδας συλλέκτριας έργων τέχνης Ντάσα Ζούκοβα, φτιαγμένο από κερί. Το κέρινο άγαλμα της “Dasha” βρίσκεται στην γκαλερί Gagosian στο Λονδίνο, φορώντας ένα ροζ φόρεμα, με ένα φυτίλι στο κεφάλι της.
Στο γλυπτό του, ο καλλιτέχνης, έχει τοποθετήσει αρκετά φυτίλια, έτσι ώστε με το που θα τα ανάψουν το καλλιτέχνημα θα αρχίσει να λιώνει αργά-αργά και σε διάστημα δύο μηνών στη βιτρίνα της γκαλερί στην οδό Ντέιβις θα υπάρχει ένας σωρός από λιωμένο κερί.
Ο Ουρς Φίσερ, άρχισε να φτιάχνει κεριά στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας ενώ πριν εφτά χρόνια, έφτιαξε από κερί αντίγραφο του έργου “Η Αρπαγή των Σαβίνων”.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του γλυπτά ήταν εκείνο του Φλωρεντίνου πωλητή αρχαιοτήτων Φαμπρίτσιο Μορέτι, από κόκκινο κερί, το οποίο απεικόνιζε τον Άγιο Λεονάρδο. Είχαν τοποθετηθεί φυτίλια στο ομοίωμα του Μορέτι έτσι ώστε καθώς έλιωνε, ρυάκια από κόκκινο κερί έρεαν πάνω στη λευκή προτομή του Αγίου (η οποία δεν έλιωνε), αφήνοντας μια “αιμάτινη” πληγή πάνω στον προστάτη άγιο των φυλακισμένων.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life & Culture