23 Μαΐου, 2022 01:59

Σωτήρης Χατζάκης για Λιγνάδη και Φιλιππίδη: «Ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο»

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στην κάμερα του «Πρωινού» για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι βρίσκονται αμφότεροι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Τρίπολης για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός δήλωσε σχετικά: «Αυτά που γινόντουσαν ήταν συγκλονιστικά βίαια, έκαναν κακό στο θέατρο. Βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα πρέπει να δικάζουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Οι ενδείξεις είναι τόσο πολλές γι’ αυτά που έγιναν».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν είπα “γενναίο και συγκινητικό” την παράβασή του, αλλά τον σωφρονισμό του. Δηλαδή πήγε στη φυλακή, τι θα έπρεπε να κάνει, να σκοτώνει τους άλλους συγκρατούμενους; Να τους δολοφονεί και να τους βιάζει; Γι’ αυτό είναι το σωφρονιστικό σύστημα, γι΄ αυτό είναι οι φυλακές. Θεωρώ λοιπόν πολύ σωστό ότι έκανε θέατρο και δε συνέχισε μία οπιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα» επεξηγώντας τις πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες παρεξηγήθηκαν από κάποιους.

Ο Σωτήρης Χατζάκης αναφέρθηκε επίσης και στη συνεργασία του με τους δυο καλλιτέχνες λέγοντας αρχικά για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Όταν έγινα διευθυντής του εθνικού θεάτρου, τον απομακρύναμε από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει. Όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αφτιά μου μία εμμονή, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε».

Τέλος για τον Πέτρο Φιλιππίδη είπε: «Ήταν εξαιρετικός ηθοποιός. Εύστοχος και μεγάλο ταλέντο. Μία περίπτωση με λεκτική ένταση σε μία ηθοποιό, τον ανακάλεσα στην τάξη. Πάνω στην πρόβα της μίλησε άσχημα. Αυτή διαμαρτυρήθηκε».

Life & Culture