20 Μαΐου, 2022 17:01

Συνεργασία του Δήμου Μεταμόρφωσης με το ΚΕΘΕΑ

Σε μια ιδιαίτερη συνεργασία προχωρά ο Δήμος Μεταμόρφωσης με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Αφορά στην ενημέρωση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, πάνω σε ζητήματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προβληματικών συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται ενημερώσεις των εκπαιδευτικών από εξειδικευμένη μονάδα του ΚΕΘΕΑ, ώστε να λάβουν έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωση για τις εξαρτήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η Κοινωνική Υπηρεσία γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αυξάνονται σ’ ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς, προσπαθεί να κινητοποιήσει τη σχολική κοινότητα για συνεργασία με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ. Ο απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση αρχών που προάγουν την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση στον χώρο του σχολείου. Που δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας των μαθητών από τις εξαρτήσεις».

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (25/11) με το Λύκειο της Μεταμόρφωσης και με την προοπτική τη νέα χρονιά να ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις και των μαθητών.

Life & Culture