20 Μαΐου, 2022 17:22

Συγκινεί η Σοφία Αρβανίτη για τον χαμό του αδερφού της που έσωσε 73 ανθρώπους στο Μάτι

Στο The 2night show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, μίλησε η Σοφία Αρβανίτη, η οποία αναφέρθηκε στον θάνατο του αδελφού της, Κώστα Αρβανίτη. Ο αδελφός της έχασε τη ζωή του το καλοκαίρι του 2019, ύστερα από πολύχρονη μάχη του με τον καρκίνο. Ίσως δεν το γνωρίζουμε όλοι, αλλά ήταν ο ηρωικός ψαράς που, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, κατάφερε να σώσει με το καΐκι του, και πλήρωμα τη γυναίκα, το γιο του και τον Αιγύπτιο εργάτη του, 70 ανθρώπους, με κίνδυνο τότε τη δική τους ζωή.

Όπως είπε η τραγουδίστρια για τον αδερφό της στη νέα της συνέντευξη στον Αρναούτογλου: «Τον χρειάζομαι στη ζωή μου τον αδερφό μου. Υπάρχει σε τραγούδια μου και κυρίως σε ένα πρόσφατο, την “Παλιοσκυλού”, που λέει: “Μηχανόβιος αδερφός, ζόρικος από μικρός. Που καβάλαγε τα αστέρια, τάιζε και τα περιστέρια”. Είχαμε περιστερώνες στην ταράτσα όταν ήταν πιτσιρίκος».

Όπως είχε αφηγηθεί ο Αιγύπτιος εργάτης του Κώστα Αρβανίτη, Μαχμούντ Μεσαφέρ, που συμμετείχε στην αποστολή διάσωσης που ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία ο ψαράς στο Μάτι, για το χρονικό εκείνης της τραγωδίας:

«Εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, που είναι και ιδιοκτήτης του σκάφους, είχε γενέθλια και μετά τη δουλειά κανονίζαμε να γιορτάσουμε. Ενώ ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να βγω για τη γιορτή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τα παρατήσω όλα γιατί πρέπει να πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται. Κατέβηκα γρήγορα και μαζί με τον Κώστα, τον γιο του Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα βγήκαμε αμέσως στα ανοιχτά.

»Ήμασταν το πρώτο καΐκι που βγήκε, πριν ακόμα από το λιμενικό. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, είχε πάρα πολύ αέρα και όταν πλησιάζαμε στο σημείο με τη φωτιά ο καπνός ήταν τρομερός. Από τον πολύ καπνό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις πού ξεκινάει η θάλασσα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να μπούμε μέσα στο μαύρο καπνό.

«Από τον πολύ καπνό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις πού ξεκινάει η θάλασσα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να μπούμε μέσα στο μαύρο καπνό»

 

Life & Culture