16 Μαΐου, 2022 12:21

Σεμινάρια: Skin – In And Between Two Worlds

16 Νοεμβρίου 2018 – 22 Φεβρουαρίου 2019
 
 
Το δέρμα, επιφάνεια διεπαφής δύο κόσμων, σώματος και πραγματικότητας δεν αποτελεί ακριβές όριο, αμετάβλητη συνθήκη μεταξύ βιολογικού και δημόσιου κόσμου∙ “επεκτείνεται”. 
Η φανερή ορατότητα των πραγμάτων επενδύεται μέσα στο σώμα με μια μυστική ορατότητα∙ ξυπνά μια ηχώ∙ αυτή η ηχώ, την οποία το σώμα υποδέχεται, γενόμενη από τη σύνθεση ενδότερου κι εξώτερου κόσμου αποτελεί εδώ, την πρώτη ύλη για έρευνα∙ η μετάβαση από το δέρμα, την “επιφάνεια” των πραγμάτων, στο βάθος, την ουσία τους συνιστά το κυρίαρχο συστατικό συζητήσεων στις σύγχρονες αισθητικές και κριτικές θεωρίες περί τέχνης. Η διάδραση του φυσικού σώματος με το κοινωνικό σώμα, ως εκ τούτου, η σχέση σωματικού-κοινωνικοπολιτικού και βιοπολιτικής θα αποτελέσει το σημείο εστίασης της παρούσας διαδρομής. Το έργο των προσκεκλημένων ομιλητών, ως βιωματική συνάρτηση της προαναφερθείσας συνθήκης θα συγκροτήσει τη βάση για ανάλυση της σύνδεσης του εμπειρικού και πνευματικού μέρους της δημιουργίας τους. 
Εισηγήτρια: Χαρά Πιπερίδου, εικαστικός
Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Γιώργος Βέλτσος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Άντζελα Μπρούσκου, Νίκος Ναυρίδης, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Δανάη Στράτου, Έφη Φαλίδα, Χάρης Φραγκούλης.
Αναλυτικό πρόγραμμα συναντήσεων.

Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς
Πειραιώς 138
Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός
Τηλ: 210 345 3111
 
Παρασκευή 18:00 – 20:00

Εισιτήρια

Κόστος: €180 ή €18 ανά συνάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life & Culture