17 Μαΐου, 2022 21:02

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το κίνημα MeToo και όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα

«Η Λένα πέρασε έναν κυκεώνα. Δεν είναι κάτι απλό. Ούτε για την Λένα, ούτε για την Άννα Μαρία, ούτε για την Πηνελόπη ….

Ειπώθηκαν πράγματα που με στεναχώρησαν και για την γυναίκα μου και για τις άλλες γυναίκες. Είναι η στιγμή των θυμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοτάδια και αδυναμίες. Στο δικό μου μυαλό έτσι είναι. Δεν υπάρχει η κακή στιγμή, υπάρχει μόνο η στιγμή του θύματος. Όταν λυπάσαι για τα θύματα, δεν λες ότι κάποιος έκανε λάθος ή ότι επηρεάστηκε από όσα ζούσε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4.

Ο ηθοποιός έκανε μία εκτενή συζήτηση για όσα βίωσε ο ίδιος και η σύζυγός του Λένα Δροσάκη, αναφερόμενος στο κίνημα MeToo και τα περιστατικά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

Αρχικά, τοποθετήθηκε σχετικά με τα σχόλια που ακούστηκαν από κάποιους συναδέλφους του και σχεδόν υποστήριξαν τους θύτες ή βρήκαν ως δικαιολογία για την συμπεριφορά τους την καλλιτεχνική τους φύση, τα σκοτάδια τους και τις αδυναμίες τους.

«Ήταν μια αδυναμία. Δεν μπορούμε να το λέμε αυτό. Οι λέξεις κρύβουν πίσω τους μία ιστορία. Όταν κάποιος κάνει δηλώσεις, οφείλει να δέχεται την κριτική. Έχω δεχτεί κριτικές από ανθρώπους που δεν έπρεπε. Όταν γράψω πχ κάτι, κάποιος θα με πάρει τηλέφωνο, όπως και συνέβη. Έχω βρεθεί στην σκηνή με αυτούς τους ανθρώπους. Ειπώθηκαν πράγματα που με στεναχώρησαν και για την γυναίκα μου και για τις άλλες γυναίκες. Είναι η στιγμή των θυμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοτάδια και αδυναμίες. Στο δικό μου μυαλό έτσι είναι. Δεν υπάρχει η κακή στιγμή, υπάρχει μόνο η στιγμή του θύματος. Όταν λυπάσαι για τα θύματα, δεν λες ότι κάποιος έκανε λάθος ή ότι επηρεάστηκε από όσα ζούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Τα πράγματα αυτά περνάνε στην κοινωνία. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους ξανασυναντήσω. Και τα θύματα και τους ανθρώπους που διαφώνησα. Θέλω να μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια. Καλά είμαστε, δεν έγινε και τίποτα που διαφωνήσαμε, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι».

Σχετικά με το γιατί μίλησαν τώρα αυτά τα θύματα, μετά από τόσα χρόνια, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξήγησε: «Ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία. Αντιδράσαμε επιτέλους, γιατί ήρθε ένα απόλυτο μηδέν, μία παύση. Οι άνθρωποι κάθισαν, καταλαγιάσανε κι ένιωσαν τον εαυτό τους. Πόσο εύκολο είναι αυτό σε άλλες στιγμές; Είναι δύσκολο να μπεις στον εαυτό σου και να τον διαχειριστείς. Πρέπει κάποια στιγμή να το εκφράσεις».

Για την σύζυγό του Λένα Δροσάκη και την αποκάλυψή της για το περιστατικό που βίωσε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός δήλωσε: «Η Λένα πέρασε έναν κυκεώνα. Δεν είναι κάτι απλό. Ούτε για την Λένα, ούτε για την Άννα Μαρία, ούτε για την Πηνελόπη . Βγήκαν και το είπαν κι είναι αυτές που είναι και το είπαν. Κι είναι και μάνες. Το σκέφτεσαι διπλά, όταν έχεις παιδιά. Όλα όμως, για τα παιδιά γίνονται».

Life & Culture