20 Μαΐου, 2022 17:48

Οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στην Ακρόπολη με πανό της ομάδας τους

Στην Ακρόπολη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης, οπαδοί του Ολυμπιακού κρατώντας πανό της ομάδας του και προπυλακίζοντας τους αρχαιοφύλακες.
Όπως ανάφερει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.
Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανό της ομάδας τους, αποχώρησαν. Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».
Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2016 εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν εισβάλει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, κρατώντας πανό, σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της Θύρας 13.

Life & Culture