22 Μαΐου, 2022 13:49

Ομαδική έκθεση "Ένας Καθρέφτης για να Κοιταχτώ"

Από 1 Νοεμβρίου ως 18 Νοεμβρίου 2018

 
To TAF / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Ένας Καθρέφτης για να Κοιταχτώ” σε επιμέλεια της Αγγελικής Δουβέρη. Νέοι εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό εργάστηκαν με την παράδοση της ορεινής Κρήτης.
Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να δει τον τόπο του με νέα μάτια, μέσα από την έμπνευση και τη δημιουργία του Άλλου.
Συγκεντρώνοντας έργα 18 Ελλήνων και διεθνών εικαστικών που φιλοξενήθηκαν για διάστημα πέντε ετών στο artAmari Residency, η έκθεση εστιάζει στο πώς οι συμμετέχοντες είδαν ένα μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Κρήτης. Σχέδια, φωτογραφίες, κολλάζ, κέντημα, εγκαταστάσεις και περφόρμανς ήταν το αποτέλεσμα της διάδρασης των καλλιτεχνών με το τοπικό στοιχείο, την παράδοση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη φύση του Αμαρίου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ruth Weigand (Γερμανία), Στέλλα Δρυγιαννάκη, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ιωάννα Ξημέρη, G.Acebo/M.Mangani (Αργεντινή), Παναγιώτης Βούλγαρης, Αγγελική Δουβέρη, Δήμητρα Μαλταμπέ, Λία Πέτρου, Hadas Tapouchi (Πολωνία/Ισραήλ), Ivana Ivkovic (Σερβία), Paz de la Calzada (Ισπανία/Η.Π.Α.), El Ka (Γαλλία/Βέλγιο), Lorenzo Bruschini (Ιταλία), Ana Lucia Mariz (Βραζιλία), Jennie Booth (Η.Π.Α.), Gonzalo Paramo (Ισπανία), Blanka Amezkua (Μεξικό)
Επιμέλεια: Αγγελική Δουβέρη
Εγκαίνια: Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 στις 20.30
Δράσεις:
Κυριακή 4 Νοεμβρίου στη 1μμ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες Gonzalo Paramo, Ruth Weigand, Παναγιώτη Βούλγαρη και Στέλλα Δρυγιαννάκη.
Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα η έκθεση ολοκληρώνεται με την ξενάγηση της ιστορικού τέχνης Βασιλικής Βαγενού.


TAF (The Art Foundation)
Νορμανού 5
Θησείο – Μοναστηράκι
Τηλ: 2103238757
 
Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 21:00
Κυριακή 12:00 – 19:00
Σάββατο 12:00 – 21:00

1 Νοεμβρίου 2018 – 18 Νοεμβρίου 2018


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life & Culture