17 Μαΐου, 2022 21:15

Με νέο χώρο δημοπρασίας και νέα ιστοσελίδα υποδέχεται δυναμικά τη φθινοπωρινή σεζόν η Vergos Auctions

Σε έναν νέο χώρο, τον γνωστό στο αθηναϊκό κοινό Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ στο Βοτανικό, υποδέχεται τη φθινοπωρινή σεζόν ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ με την καθιερωμένη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής, Ιστορικών και Φιλελληνικών Αντικειμένων την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μμ. Στην τριήμερη (21-23 Σεπτεμβρίου) ανοιχτή προς το κοινό έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων δημιουργών της ελληνικής εικαστικής σκηνής και σπάνια αντικείμενα εξαιρετικού φιλελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο αέρας ανανέωσης που πνέει στον Οίκο ΒΕΡΓΟΣ ενισχύεται από την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας, www.vergosauctions.com, με βασικά της χαρακτηριστικά τη φιλικότητα προς τον χρήστη, την ευκολία στην πρόσβαση πληροφοριών για κάθε έργο, τις αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να πουλήσει ή/και να αγοράσει ένα αντικείμενο, αλλά και με ενδιαφέροντα νέα από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή της τέχνης. Σύντομα, η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί με μόνιμο πωλητήριο έργων, on line δημοπρασίες και δυνατότητα online συμμετοχής στις φυσικές δημοπρασίες.

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της δημοπρασίας περιλαμβάνονται μοναδικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής με εκπροσώπηση των σημαντικότερων ονομάτων της νεοελληνικής τέχνης, μεταξύ των οποίων Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Γαΐτης, Τάκης, Παύλος (Διονυσόπουλος), Α. Ακριθάκης, Γ. Ζογγόπουλος, Γ. Μόραλης, Μποστ, Α. Φασιανός, Κ. Τσόκλης, Δ. Μυταράς, K. Παρθένης, Γ. Χαλεπάς και πολλών ακόμη καταξιωμένων καλλιτεχνών. Την πλειάδα των σύγχρονων δημιουργών συμπληρώνουν επιφανή ονόματα της ελληνικής τέχνης όπως Κ. Βολανάκης, Κ. Μαλέας, Σ. Παπαλουκάς, Ν. Λύτρας, Φ. Κόντογλου.

Τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, αναδεικνύει το δεύτερο μέρος της δημοπρασίας, με μία ευρεία συλλογή εξαιρετικά σπάνιων αντικειμένων που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών φιλελληνικών αντικειμένων και όσων θαυμάζουν την ελληνική ιστορία, ειδικότερα εν’ όψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν το ασημένιο τάσι του Ν. Μαυροκορδάτου (1715-1730) με τιμή εκτίμησης € 12.000-14.000 και η ‘Προσωπογραφία Μαρίνου Βέγια’ φιλοτεχνημένη από τον Διονύσιο Βέγια, με τιμή εκτίμησης € 10.000-15.000.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία και τη διαδικασία εξέτασης των αντικειμένων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζονται από την Πολιτεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Life & Culture