19 Μαΐου, 2022 05:59

Καφετζόπουλος κατά Σερβετάλη: «Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του ηθοποιού Αρη Σερβετάλη να εγκαταλείψει την παράσταση στην οποία εργαζόταν, αρνούμενος, όπως είπε, να δίνει παραστάσεις μόνο για εμβολιασμένους.

Δηκτική ήταν η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου, οποίος ανήρτησε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».

Κριτική στην απόφαση του κ. Σερβετάλη είχαν ασκήσει νωρίτερα και άλλοι συνάδελφοί του όπως η Φαίη Κοκκινοπούλου και ο Σπ. Μπιμπίλας.

Στην ανάρτησή της η κ. Κοκκινοπούλου γράφει: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση “Ρινόκερος”) αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών:

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Και πρόσθεσε: «Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Αντιθέτως, ο Λάκης Λαζόπουλος ερωτηθείς χθες, για την απόφαση του συναδέλφου του, τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές! Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο; Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο… αν υπάρχουν κάμπυλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

 

Life & Culture