20 Μαΐου, 2022 16:15

“Καθόμαστε σε ένα τραπέζι. Ο ένας κοιτάει τις γρίλιες. Από κάπου ακούγεται ο τελευταίος Λύκος”

Από 2 Απριλίου 2022


“Καθόμαστε Σε Ένα Τραπέζι. Ο Ένας Κοιτάει Τις Γρίλιες. Από Κάπου Ακούγεται Ο Τελευταίος Λύκος” μια θεατρική έκθεση των Ginger Creepers Theater Band εμπνευσμένη από τον “Τελευταίο Λύκο” του Λάσλο Κρασναχορκάι.

Με τον όρο Exhibition theater, οι Ginger Creepers (Χρήστος Καπενής / Γρηγόρης Χατζάκης) προτείνουν μία νέα, απόλυτα διαφορετική θεατρική εμπειρία, συστήνοντας τον νέο τους χώρο, την Παρένθεση.
Με αφορμή τον Τελευταίο Λύκο, ένα πολυσύνθετο διήγημα του σπουδαίου Ούγγρου συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι, (γνωστότερος στο κοινό από τα σενάριά του για τον σκηνοθέτη Μπέλα Ταρ), οι Ginger Creepers “καταλαμβάνοντας” τον χώρο, στήνουν και επιμελούνται μίας έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που λειτουργεί με θεατρικούς κώδικες.

Η ιστορία πίσω από το έργο
Σε μία δαιδαλώδη πρόταση 77 σελίδων, ο Κρασναχορκάι αφηγείται το ταξίδι ενός καθηγητή φιλοσοφίας στην Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας, με στόχο τη συγγραφή ενός άρθρου για την ανάπλαση της περιοχής. Αναζητώντας έμπνευση για το κείμενό του, πέφτει πάνω σε ένα άρθρο σε ένα επιστημονικό περιοδικό, όπου αναφέρεται πως εκεί ήταν που “αποδήμησε ο τελευταίος λύκος” της ευρύτερης περιοχής. Η φράση κεντρίζει το ενδιαφέρον του και στρέφει όλη του την προσοχή στην αναζήτηση της ιστορίας του τελευταίου εκείνου λύκου, ιστορία που μεταμορφώνει σιγά σιγά τα βαθύτερα κέντρα της ίδιας του της ύπαρξης.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Απόδοση – Σκηνική Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Ginger Creepers
Εικαστική Επιμέλεια – Σκηνογραφία / Διαμόρφωση Χώρου: Ζωή Αρβανίτη
Μουσική / Ηχητικός Σχεδιασμός: Βύρων Κατρίτσης
Κοστούμια: Λίλα Νόβα
Γραφιστική Επιμέλεια – Curating Consultant: Michelangelo Bevilacqua
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς
Γραφείο Τύπου /Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης


“Παρένθεση”
Διονυσίου Εφέσου 3
Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 6943648438


Ημέρες και ώρες παραστάσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 21:00


Εισιτήρια

10€ (προτεινόμενη τιμή) / ελεύθερη συνεισφορά
Κρατήσεις: 6943732758

Life & Culture