22 Μαΐου, 2022 14:49

Η Χάρις Αλεξίου ως θεά Αθηνά στην Επίδαυρο

Η Χάρις Αλεξίου υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Νανούρη θα εμφανιστεί στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στις 2, 3 και 4 Ιουλίου στην Επίδαυρο.
Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Στα παραπάνω καίρια και διαχρονικά ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Νανούρης προσεγγίζοντας σκηνοθετικά την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις».
Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου όπου ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς παρουσιάζει για πρώτη φορά θεατρική δουλειά του.
Πλαισιωμένος από ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών, με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, φιλοδοξεί να κερδίσει και αυτό το μεγάλο θεατρικό του στοίχημα.
Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους, βέβαια, κατέχει η Χάρις Αλεξίου, που ο ίδιος μύησε πριν από λίγα χρόνια στο θεατρικό σανίδι, η οποία θα βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ενσαρκώνοντας το ρόλο της θεάς Αθηνάς.
Στο θίασο συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου συνοδευόμενοι από εξαμελή Χορό.
Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.
Τη μετάφραση: υπογράφει ο Γιώργος Ιωάννου, τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου ενώ τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει η: Μαίρη Τσαγκάρη και τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 15 και 70 ευρώ.

Life & Culture