21 Μαΐου, 2022 09:44

Η εικαστική έκθεση «Γράμματα του Αλφαβήτου» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Χανιών και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανιών «Ελαιουργείον»
Άνοιξε τις πύλες η εικαστική έκθεση «Γράμματα του Αλφάβητου» του Ιωάννη Μονογυιού, σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη. Η έκθεση φιλοξενείται στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο Μέγαρο Δημαρχείου (Υψηλαντών 30) και διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων «Ελαιουργείον».
«Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών – για όγδοη χρονιά φέτος – με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Ελαιουργείον”, διοργανώνονται εκθέσεις στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης που συνδυάζουν το βιβλίο με τις εικαστικές τέχνες.Καθώς στη σημερινή εποχή οι Βιβλιοθήκες παύουν να είναι αποκλειστικά χώροι συγκέντρωσης βιβλίων και δανεισμού και μετατρέπονται σε πολυχώρους, “ανοίγονται” προς τα έξω, συνεργάζονται με άλλους πολιτιστικούς φορείς και πραγματοποιούν ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00πμ έως τις 2:00μμ., και Δευτέρα και Πέμπτη από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ μέχρι τον Οκτώβριο 2022, ενώ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δε θα πραγματοποιηθούν επίσημα εγκαίνια.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σύντομο βιογραφικό: Ο Ιωάννης Μονογυιός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1965.
Το 1984 ξεκίνησε σπουδές σχεδίου και γλυπτικής. Αργότερα παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα χαρακτικής με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.
Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ). Έχει παρουσιάσει το εικαστικό του έργο σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Μεξικό, Αργεντινή, Τουρκία, Αίγυπτο και Ινδία.
Έργα του βρίσκονται στο Bihar Museum στην Ινδία, στη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στο MOMus στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων “Ελαιουργείον” και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη.

Life & Culture