22 Μαΐου, 2022 13:02

Διεθνές Συνέδριο "The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts"

9 Νοεμβρίου 2018 – 11 Νοεμβρίου 2018

 
Στο πλαίσιο των δράσεων που εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Διεύθυνση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “The birth of contemporary Europe: World War I, Music and the Arts”. 
Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών θεμάτων σχετικών με τη μουσική και τις τέχνες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά το τέλος του. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί σε 3 διαφορετικούς χώρους, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με αυτό.
• 9.11.2018 Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”, Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
• 10.11.2018 Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ
• 11.11.2018 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Κτίριο Παλαιάς Βουλής
Παράλληλη Εκδήλωση
“Ημέρες Συλλογής” με θέμα την “Μετακίνηση πληθυσμών”
Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη εκδήλωση του συνεδρίου στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ στις 10/11/2018. Το θέμα της εκδήλωσης εστιάζεται σε ιστορίες, αντικείμενα κλπ. που έχουν σχέση με τη μουσική και τις τέχνες όπως τραγούδια, μουσικά όργανα, ήχοι, αφίσες κ.α., χωρίς όμως να περιορίζει την καταγραφή κάποιας ιστορίας ή αντικειμένου που σχετίζεται με την μετακίνηση πληθυσμών – μετανάστευση.
Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική. 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life & Culture