16 Μαΐου, 2022 21:00

Διάλεξη του Paul Mason στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Κόρμπιν. Αποτελέσματα και προοπτικές»

22 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 
Tο Εργατικό Κόμμα υπό τον Κόρμπιν. Αποτελέσματα και προοπτικές

Ο Πωλ Μέισον θα παρουσιάσει τις πολιτικές δυναµικές που µετέτρεψαν το Εργατικό Κόµµα της Μεγάλης Βρετανίας σε ένα ισχυρό κίνηµα µε τη δυναµική µισού εκατοµµυρίου πολιτών. Θα σχολιάσει επίσης την απάντηση της άρχουσας τάξης, τους πιθανούς δρόµους προς την εξουσία και θα καταλήξει σε εκτιµήσεις για το τι θα συµβεί από εδώ και πέρα.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δηµοσιογράφος Τάσος Τσακίρογλου. Την επιµέλεια του κύκλου έχει οΚώστας Δουζίνας, καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου. Η είσοδος είναι ελεύθερη µε δελτία προτεραιότητας που θα διανέµονται από τις 5:30 µ.µ.
Ο Πωλ Μέισον είναι δηµοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών. Το 2001 άρχισε να εργάζεται σε ειδησεογραφική εκποµπή του BBC ως ανταποκριτής σε θέµατα επιχειρηµατικότητας. Η πρώτη του ζωντανή εµφάνιση έγινε για την κάλυψη της 11ης Σεπτεµβρίου και το πρώτο ερώτηµα που έθεσε ήταν «τι σηµαίνει αυτό για την παγκόσµια οικονοµία;».
Έχει καλύψει την ανοδική πορεία της Κίνας, τον τυφώνα Κατρίνα, τα χρόνια Blair-Brown και την ανάδυση των αγώνων κατά της παγκοσµιοποίησης. Το 2008 στεκόταν έξω από τη Lehman Brothers στη Νέα Υόρκη όταν κατέρρευσε. Το 2013 συνεργάστηκε µε το Channel 4 News ως οικονοµικός συντάκτης και κάλυψε την Ελλάδα, τον πόλεµο στη Γάζα και το δηµοψήφισµα στη Σκωτία.
Από τον Απρίλιο του 2016 είναι ανεξάρτητος δηµοσιογράφος, αναλυτής και σχολιαστής και ασχολείται ειδικότερα µε τον Τραµπ, το Brexit, το φαινόµενο Κόρµπιν και την οικονοµία κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το τελευταίο βιβλίο του «Μετακαπιταλισµός: Ένας οδηγός για το µέλλον µας» µέχρι το 2016 είχε µεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Είναι παραγωγός της σειράς ντοκιµαντέρ #ThisIsACoup – for Field of Vision για τους πρώτους έξι µήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life & Culture