16 Μαΐου, 2022 20:53

"Διάλεξε!" στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Από 31 Ιουλίου 2020


Η παράσταση βασίζεται στην κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Το καφενείο” που έχει παιχτεί και παλαιότερα στη χώρα μας. Με μια πρωτότυπη διαδικασία προβών, όπου οι ίδιοι οι ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη διαμορφώνουν το κείμενο της παράστασης, η δράση του έργου μεταφέρεται στο σήμερα – και πιο συγκεκριμένα σ’ ένα καλοκαιρινό πάρτι: δηλαδή, σ’ έναν τόπο συνάντησης τακτικών θαμώνων αλλά και περαστικών στο κέντρο μιας σύγχρονης πρωτεύουσας.
Η ιδέα ενός μικρόκοσμου στον οποίο αναπτύσσονται διάφορες δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων που τσακώνονται, φλερτάρουν, τζογάρουν, τραγουδούν, χορεύουν και κουτσομπολεύουν.
Πρόκειται για μια ευφυή φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας. Ο Γκολντόνι γράφει μια κωμωδία και διαμορφώνει ένα κείμενο με καταιγιστικούς ρυθμούς, άφθονο γέλιο και διαχρονική φρεσκάδα.
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Κάρλο Γκολντόνι
Μεταγραφή – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Μουσική διδασκαλία: Αδάμ Τσαρούχης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Διάκουλα
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας 
Παίζουν: Βαγγέλης Κακουριώτης, Έλενα Πιερίδου, Σπυρούλα Κάιζερ, Μάρα Τζίμα, Τίφανη Δανιήλ, Δημήτρης Γούλιος, Αλέξανδρος Κουκ και η Νεκταρία Γιαννουδάκη.


Εισιτήρια
Γενική είσοδος 15€
Μειωμένη 10€ (ΑμεΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι)
Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, 2106435706


Θέατρο Λαμπέτη

Λ.Αλεξάνδρας 106

Αμπελόκηποι – Γκύζη
Τηλ: 210- 6457086
 
Life & Culture