17 Μαΐου, 2022 21:14

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση»

Έντονα αντέδρασε η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων του 48χρονου “ψευτογιατρού” στους υπαινιγμούς της υπεράσπισης για την αξιοπιστία της κατάθεσής της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας που έχασε τον 46χρονο σύζυγό της από καρκίνο των όρχεων, δεν άντεξε ακούγοντας τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. «Έλεος. . Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση.

Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση», είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια κατέθεσε φίλος του θύματος που τόνισε πως αν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο του ο 46χρονος μπορεί και να ζούσε. «Μου είπε ότι είχε καρκίνο όρχεων και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλίτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο Κοντοστάθης».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου και λίγο αργότερα εμφανώς φορτισμένος είπε ότι δεν ήθελε να φέρει καμία αντίρρηση στο φίλο του, γιατί «ήταν αδελφός».

«Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς “να αποφύγεις το μαχαίρι”», είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τί σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο).

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά.

Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: «Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα».

Πρόεδρος: Σας είχε πει τί αγωγή ακολουθούσε από τον Κοντοστάθη;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως δάνεισε στο θύμα περίπου 30.000 ευρώ για να αγοράζει τα σκευάσματα του κατηγορούμενου. «Εγώ από την ώρα που του δάνεισα τα χρήματα δεν τον ξαναείδα. Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά.. Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας».

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τον Μάιο του 2010 έχασε τελείως τον φίλο του. «Νόμιζα ότι με αποφεύγει για τα λεφτά» είπε.

Life & Culture