19 Μαΐου, 2022 05:47

Ανοιχτή συζήτηση “Πόσο μας αφορά τελικά το 1821;”

Στις 30 Νοεμβρίου 2021


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, οι historistai και η αθηΝΕΑ παρουσιάζουν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 19:00 ανοιχτή συζήτηση με τίτλο “Πόσο μας αφορά τελικά το ’21;”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), ενώ μεταδίδεται απευθείας και με live streaming από την σελίδα του οργανισμού.

Συζητούν οι:
Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Συγγραφέας
Μίνα Ντρέκη, Παραγωγός της Marni Films
Παναγιώτης Ράππας, Animator και Σκηνοθέτης

Συντονίζει η ιστορικός, Μαρία Σαμπατακάκη

H εκδήλωση επικεντρώνεται στην πρόσληψη της Επανάστασης σήμερα. Ποια είναι η σχέση της με τους σύγχρονους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης, τον κινηματογράφο ιδίως; Ποια η θέση της σε ένα πολύχρωμο εθνοπολιτισμικό περιβάλλον; Σε αυτά και αντίστοιχα ερωτήματα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της e-έκδοσης “Μικρά Τεκμήρια για το ‘21”, που επιμελήθηκαν η ΑθηΝΕΑ, οι hιστορισταί και η Ελληνοαμερικανική Ένωση και με αφορμή τη δημιουργία από τους συγγραφείς της μιας θεματικής διαδρομής / e-χάρτη με θέμα “Ίχνη του ’21 στην Αθήνα”. Οι συγγραφείς των Μικρών Τεκμηρίων περπάτησαν στην πόλη, αναζητώντας ίχνη της Επανάστασης και δημιούργησαν μία θεματική διαδρομή, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση και κατόπιν θα αναρτηθεί και θα διατίθεται δωρεάν στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Είσοδος με επίδειξη πιστοποιητικού εµβολιασµού ή νόσησης.


ONLINE

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΤΡΙΤΗ 19:00

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22
Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 2103680900

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΤΡΙΤΗ 19:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη µε απαραίτητη προκράτηση.

Life & Culture