22 Μαΐου, 2022 12:58

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο – Φοβόμουν την Κάλλας

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων μίλησε για τη γιαγιά της Κατίνας Παξινού, η συνάντησή του με την Μαρία Κάλλα, η παρεξήγηση με την Αλέξη Μινωτή.

Συνάντησα τη Μαρία Κάλλας πέντε φορές στη ζωή μου λόγω της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού και της Αλέξης Μινωτή που τη σκηνοθέτησε πολλές φορές. Ήμουν στο Ντάλας 10 ετών, φοβούνται την Κάλλα, έριξα ένα σκηνικό στην πρόβα κι εκείνη με πήρε στο καμαρίνι και μου έδωσε λευκή σοκολάτα.

Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μονή που μου έδωσε την ευλογία της όταν είπα ότι θα κάνω ηθοποιό. Μου έκλεψαν τον αναπτήρα και τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό που μου χάρισε η γιαγιά μου. Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισα. Ήταν αθυρόστομη και είχε συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας. Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού υπάρχει και έχω στο σπίτι μου

Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας. Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο γιατί ανακατεύτηκε με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, του έκανα μήνυση και φυσικά έχωσα

Δεν μετανιώνω για τίποτε σε σχέση με τον Μινωτή, φέρθηκε πολύ μικρά!. Του κρατούσα το δάχτυλο για να κοιμηθώ και είχα μεγάλη αγάπη. Πως αυτή η αγάπη εξελίχθηκε έτσι… ήθελα πάντα να κάνω κάτι που εκείνος δεν ενέκρινε!

Life & Culture